Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

Arkivdanning

Arkivdanning er den delen av arkivfaget som tar for seg de prosessene som fører til at arkiver blir skapt. Fagområdet konsentrerer seg derfor i stor grad om å organisere dokumentflyt og dokumentproduksjon, skape gode rutiner tilpasset de enkelte brukergrupper, og å dokumentere disse rutinene på en måte som gjør at både dagens og ettertidens brukere av arkivet får en best mulig forståelse av hvordan arkivet har blitt til.

Det å danne eller skape arkiv. Arkivdanning blir ofte brukt som fellesbetegnelse på de to første fasene i arkivmaterialets livssyklus; aktivt arkiv og bortsettingsarkiv, dvs. de fasene hvor arkivskaper har ansvaret for materialet (arkivdanningsfasen). 

I dag skjer det meste av dokumentfangsten i elektroniske system. Lund kommune bruker Acos websak som sitt sak/arkivsystem og det er her alt arkivverdig materiale skal arkiveres.

For skole/barnehage og helse er rutinen at det som skal arkiveres tas ut på papir og oversendes til postmottaket for føring.  

All pasientinfo for helse ligger i CosDoc.

Økonomi bruker Unit4 Agresso, men saksbehandlingen foregår i Acos websak.

Personal/lønn bruker Unit4 Agresso for lønn og beregninger, men saksbehandlingen foregår i Acos websak.

Teknisk avdeling bruker matrikkel, statens fagsystemer og fylkeskommunale fagsystemer, men kommunal saksbehandling foregår i Acos websak. 

Laster...